Nyttigheter och recept

Kick start kuren satte igång en matlagarlust!

Det är en härligt nyfiken känsla som kommit över mig och jag vill testa nya och nyttiga matrecept :)

Vi mår bra av den här maten och min mager säger tack så jättemycket Jill!!!

Det känns som om jag väntat på inspiration och nu har den verkligen satt fart på ett mycket positivt sätt. Ikväll gjorde jag en ugnsbakad bananpannkaka i form. Enkelt, nyttigt och så gott. Till det hade vi naturell turkisk yoghurt, varma hallon och färska blåbär. Jag skar upp en apelsin i klyftor och dukade även fram hembakade fröknäcke och glutenfria scones. Mums!

 /froknacke-scones-bananpannkaka.jpg

Recept:

Bananpannkaka i ugn

190 gr varmluftsugn

Ingredienser för 3 personer:

2 stora bananer

4 ägg

1 msk bovetemjöl

1 tsk psysalisfrön

1 msk kokosolja (Kung Markatta använde jag)

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och häll över i en ugnsfast form. In i ugnen i ca 15 minuter eller tills den stelnat. Känn med en sticka så det inte är kletigt i mitten.

Till detta hade vi varma hallon, färska blåbär, naturell turkisk yoghurt. Apelsinklyftor, förknäcke och glutenfria scones.

Fröknäcke Varmluftsugn 150 gr

1 dl linfrö

1 dl sesamfrö

1 dl solroskärnor

0,5 dl olivolja

1,5 dl majsmjöl (risenta)

2 dl kokande vatten

Flingsalt

Blanda allt i en bunke och bred ut på en bakplåtspapper klädd plåt. I ugnen 150 grader i 1 timme. Ställ ugnsluckan på glänt och låt svalna i ugnen. Bryt i bitar

Bananscones (glutenfria) Varmluftsugn 200 gr

3-4 st

1 banan

1 ägg

1 dl mandelmjöl

1 msk bovetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

Mosa bananen med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Rör samman med gaffeln. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Jag tog en vanlig matsked med 2 msk i varje klick och då blev det 3 st.

Grädda sconesen i 8-10 minuter tills de fått en gyllene färg. Tips: Blanda i pumpakärnor och tryck ner grovhackade valnötter och tranbär i klickarna innan du sätter i ugnen. Här man man ju låta fantasin flöda.

Hoppas det kan inspirera dig också att testa! //Jill

31 aug 2015